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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Soja. |
Data corrente: |
30/11/2023 |
Data da última atualização: |
17/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
FRANCHINI, J. C.; DEBIASI, H.; BALBINOT JUNIOR, A. A.; FARIAS, J. R. B.; MONTEIRO, J. E. B. de A.; SANTOS, E. L. dos; SARTORI, A. A. da C.; NUNES, E. da S.; FURLANETTO, R. H.; SILVA, R. B. da; TONINI, V.; CORRÊA, F. B.; LEONARDO, H. C. L. |
Afiliação: |
JULIO CEZAR FRANCHINI DOS SANTOS, CNPSO; HENRIQUE DEBIASI, CNPSO; ALVADI ANTONIO BALBINOT JUNIOR, CNPSO; JOSE RENATO BOUCAS FARIAS, CNPSO; JOSE EDUARDO B DE ALMEIDA MONTEIRO, CNPTIA; ESMAEL LOPES DOS SANTOS, CENTRO UNIVERSITÁRIO FUNDAÇÃO ASSIS GURGACZ (FAG); ANDERSON ANTÔNIO DA CONCEIÇÃO SARTORI; EMERSON DA SILVA NUNES, COCAMAR; RAFAEL HERRIG FURLANETTO, COCAMAR; RODRIGO BERGER DA SILVA, COOPAVEL COOPERATIVA AGROINDUSTRIAL; VANEI TONINI, COOPERATIVA AGROINDUSTRIAL CONSOLATA – COPACOL; FABRICIO BUENO CORRÊA, COAMO AGROINDUSTRIAL COOPERATIVA; HUDSON CARLOS LISSONI LEONARDO, ITAIPU BINACIONAL. |
Título: |
Qualidade do manejo do solo em glebas agrícolas do Paraná cultivadas com soja e enquadramento em níveis de manejo. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Londrina: Embrapa Soja, 2023. |
Páginas: |
34 p. |
Série: |
(Embrapa Soja. Documentos, 456). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo do presente estudo é apresentar resultados que contribuam para a evolução da utilização dos NM nas propriedades rurais e para o ZARC NM. |
Palavras-Chave: |
ZARC; Zoneamento Agrícola de Risco Climático. |
Thesagro: |
Manejo do Solo; Soja. |
Thesaurus Nal: |
Soil management; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1158925/1/Doc-456-FINAL.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
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Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
27/05/2022 |
Data da última atualização: |
27/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BRITO, G. O.; REIS, B. C.; FERREIRA, E. A.; JUNQUEIRA, N. T. V.; SÁ-BARRETO, L. C. L.; MATTIVI, F.; VRHOVSEK, U.; GRIS, E. F. |
Afiliação: |
GIOVANNA OLIVEIRA DE BRITO; BRUNA CABRAL REIS; EDUARDO A. FERREIRA; NILTON TADEU VILELA JUNQUEIRA, CPAC; LÍVIA C. L. SÁ-BARRETO; FULVIO MATTIVI; URSKA VRHOVSEK; ELIANA FORTES GRIS. |
Título: |
Phenolic Compound Profile by UPLC-MS/MS and Encapsulation with Chitosan of Spondias mombin L. Fruit Peel Extract from Cerrado Hotspot?Brazil. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Molecules, v. 27, 2382, 2022. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Taperebá (Spondias mombin L.) is a native species of the Brazilian Cerrado that has shown important characteristics such as a significant phenolic compound content and biological activities. The present study aimed to characterize the phenolic compound profile and antioxidant activity in taperebá peel extract, as well as microencapsulating the extract with chitosan and evaluating the stability of the microparticles. The evaluation of the profile of phenolic compounds was carried out by UPLC-MS/MS. The in vitro antioxidant activity was evaluated by DPPH and ABTS methods. The microparticles were obtained by spray drying and were submitted to a stability study under different temperatures. In general, the results showed a significant content of polyphenols and antioxidant activity. The results of UPLC-MS/MS demonstrated a significant content of polyphenols in taperebá peel, highlighting the high content of ellagic acid and quercetin compounds. There was significant retention of phenolic compounds when microencapsulated, demonstrating high retention at all evaluated temperatures. This study is the first to microencapsulate the extract of taperebá peel, in addition to identifying and quantifying some compounds in this fruit. |
Palavras-Chave: |
Quitosana; Taperebá. |
Thesagro: |
Antioxidante; Cajá; Cerrado; Composto Fenólico; Espécie Nativa; Secagem. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143513/1/Nilton-Junqueira-Phenolic-compound-profile.pdf
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Marc: |
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